Bedrijf in de Kijker:

Pilates aan Zee

Pilates is een fysieke en mentale conditietraining die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert, en stress wegneemt.

Deel op Sociale media:

Pilates is conditietraining die niet alleen fysiek goed voor je is, maar ook mentaal. Je krijgt er onder ondere meer kracht van, betere coördinatie, een betere ademhaling en mooiere houding. Kortom, elk aspect van je gezondheid verbetert door Pilates!

Bij Pilates aan Zee wordt gefocused op personal training, want goede begeleiding is essentieel om vooruitgang te boeken. We volgen 6 principes waarbij de een op de ander bouwt en elkaar versterkt. Zo wordt je in een paar sessies meer ontspannen, krachtiger en meer gebalanceerd.

Lessen worden gegeven in groepsverband, in de studio, maar met aangenaam weer natuurlijk heerlijk op het strand in de frisse zeelucht.

De 6 Pilates principes

1. Ademhaling

Met Pilates leer je eerst en vooral goed ademhalen wat automatisch leidt tot betere sportprestaties, betere concentratie en minder stress.

2. Concentratie

Concentratie op je eigen lichaam is essentieel bij Pilates. Na een goede Pilatessessie voel je je een stuk beter en alerter. Tijdens de sessie luister je naar de instructrice die met woorden zegt hoe je moet bewegen zonder voor te tonen. De instructrice stuurt je door middel van aanraking of verfijnende verbale instructies.

3. ‘Center’

In Pilates speelt ’centering’ een grote rol. Centering betekent verschillende dingen in Pilates. Ten eerste verwijst het naar het ‘zwaartepunt’ van het lichaam, van waaruit het lichaam gebalanceerd wordt in alle richtingen. Elk lichaam is anders gebouwd en het zwaartepunt ligt dus ook niet voor iedereen gelijk. Als je moeite hebt met een bepaalde oefening uitvoeren komt dat niet zozeer doordat je te weinig algemene kracht hebt, maar vooral doordat de je spierkracht en lichaamsmassa niet gelijk verdeeld zijn. Dit is waar Pilates aan werkt. Center verwijst ook naar onze ‘core muscles’ die een belangrijke rol spelen in het veilig uitvoeren van een beweging en sport in het algemeen. De derde betekenis van ‘Center’ kan je zien als het in balans zijn van zowel je lichaam als geest. 

4. Controle

Elke beweging en overgang tussen de oefeningen is belangrijk en wordt met aandacht en aldus controle uitgevoerd. Na een tweede sessie merk je al dat je je bewegingen meer gecontroleerd kan uitvoeren en ook in het dagelijks leven ga je hier door meer zelfzeker bewegen. Daardoor krijg je een mooiere, elegante houding.

5. Precisie

Precisie is een natuurlijk gevolg van controle en concentratie. Hoe preciezer je de oefening uitvoert, hoe meer het doel van de oefening wordt bereikt, hoe efficiënter de oefening is voor de spiergroep die hier wordt getraind. Elke oefening heeft een begin en een einde en een manier waarop je naar de andere oefening over gaat. Hoe meer balans en controle je lichaam naar verloop van tijd heeft, hoe preciezer en efficiënter je de oefeningen kan uitvoeren. Het zorgt er ook voor dat je je bewegingen in het dagelijkse leven en in andere sporter bewuster en met meer sterkte en balans kan uitvoeren, wat blessures voorkomt.

6. Flow

Van de ene beweging in de andere, Pilates is altijd in flow. Je bent voortdurend actief en zult al na enkele sessies merken dat je beter kan meegaan in deze flow.

 

Bedrijven in de kijker:

Coost | Wonen aan zee

Coost is een uniek project van 57 assistentiewoningen in hartje Oostende. Het historische pand uit de jaren ’20 werd karaktervol gerenoveerd naar de noden van vandaag

Sweets from Sweetie

Midden in het hart van Oostende aan de gezellige Kappellestraat vind je Sweetie dat sinds eind vorige eeuw jou voorziet van lekkernijen.     Hier

Nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van een nieuwe Oostendse ondernemer in de kijker. Wekelijks houden we je op de hoogte van nieuwe adressen en ondernemers uit Oostende.