Bedrijf in de Kijker:

Coost | Wonen aan zee

Deel op Sociale media:

Coost is een uniek project van 57 assistentiewoningen in hartje Oostende. Het historische pand uit de jaren ’20 werd karaktervol gerenoveerd naar de noden van vandaag én morgen.
Bewoners kunnen er zelfstandig wonen, maar ook professionele zorg inschakelen wanneer ze dat wensen.

We laten graag het woord aan Lucienne Lauwereyns-Sweetlove, die onlangs in Coost is komen wonen.

 

“Ik heb een speciale band met ‘De Coo’. Ooit ging ik er winkelen, vandaag ga ik er wonen”

Was het een moeilijke beslissing om naar Coost te verhuizen?

“Eigenlijk niet. Laat ons eerlijk zijn, de opties voor mensen op leeftijd zijn niet eindeloos. Het gaat tussen een woonzorgcentrum of een assistentiewoning. En dan is mijn keuze snel gemaakt. Met alle respect, maar een woonzorgcentrum is niets voor mij. Ik koester te veel mijn vrijheid en doe vooral graag mijn goesting. Bovendien ben ik totaal geen huismus en staat mijn agenda bomvol. Het is waar wat ze zeggen over gepensioneerden. (gniffelt) Bij Coost kan ik gewoon mijn eigen leven leiden, maar de mogelijkheid tot professionele zorg is er wel. De ideale combinatie, dus. En het feit dat de locatie een emotionele waarde heeft, speelt natuurlijk ook mee.”

 

Ontdek Coost

Bedrijven in de kijker:

Sweets from Sweetie

Midden in het hart van Oostende aan de gezellige Kappellestraat vind je Sweetie dat sinds eind vorige eeuw jou voorziet van lekkernijen.     Hier

Kookworkshops in Kim’s Kitchen

Kim ontvangt jullie graag in haar kookstudio Kim’s Kitchen te Oostende voor huiselijke kookworkshops, geïnspireerd door de wereldkeuken. Stap voor stap deelt ze de geheimen

Nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van een nieuwe Oostendse ondernemer in de kijker. Wekelijks houden we je op de hoogte van nieuwe adressen en ondernemers uit Oostende.