Site logo

De 10 leukste bars in Oostende voor deze zomer

De nood aan ontspanning en een dagje uit is natuurlijk extra hoog deze zomer! Gelukkig biedt Oostende meer leuke barretjes dan jij aankan! Wij gingen alvast op pad om voor te proeven. Ziehier onze shortlist met de 10 leukste bars voor hete nachten én verkoeling in de Stad aan Zee.

 

 

Caraïbische vibes aan de Belgische kust. Met meer dan 80(!) soorten rum ongetwijfeld de rumspecialist het land.

Bekijk de leuke interactieve rumkaart op hun website om alvast in tropische sferen te raken. Maar Rhumerie Louis schenkt niet enkel exotische rums, want je kan  zelfs een rum van Belgische makelij degusteren.

De ware liefhebber kan zijn hart ophalen en onversneden rum krijgen zoals het hoort. Wij gingen echter voor een van de vele cocktails en kunnen je zeker Louis’ Specials aanraden.

 

Rhumerie Louis
Langestraat 11 

www.rhumerielouis.be 

Leopold II, zijn bijnaam was niet voor niets Koning-Bouwheer, liet in 1900 de eerste Koninklijke Gaanderij bouwen, volledig in classicistische Venetiaanse stijl. Het markante belvedère van De Venetiaanse kan je dan ook  al van ver spotten.

Sinds dit jaar biedt De Venetiaanse een nieuw concept aan en kan je ook terecht voor een drankje. Maar we zijn er zeker van dat een blik op de menukaart 

Frans-Belgische keuken, versere vis en zeevruchten krijg je natuurlijk nergens.

 

Hoek Koning Boudewijnpromenade | Parijsstraat

www.venetiaanse.be

Ze zijn zeldzaam geworden, zeker in het modern ogende Oostende, maar we hebben er eentje voor je gevonden: een echte bruine zeemanskroeg!

Gezellig, duister, traditioneel en de op-en-top vriendelijke uitbaters maken dat De Zeegeuzen een atmosfeer uitademt die je moet hebben geproefd als je Oostende bezoekt. 

Naast de (streek)bieren aan zeer democratische prijzen die hier worden getapt is de echte specialiteit van het huis de Zeegeuze: een Geuze met een geheim ingrediënt geserveerd in een toffe zeevaarderspul. Trek wat tijd uit voor je bezoek aan de Zeegeuzen, want we kunnen je garanderen dat het niet bij één Zeegeuze blijft…

Godzijdank serveren ze ook snacks zodat je fond overeind blijft.

 

De Zeegeuzen
Kapucijnenstraat 38

Natuurlijk zullen ze je wel een pint geven als je dat vraagt, maar wie in Oostende Brazza zegt, zegt eigenlijk cocktails. De strafste Bloody Mary van Oostende hebben we namelijk hier gevonden.

Een chille atmosfeer, RnB op de achtergrond en de charmanste bardames die we aan de kust zijn tegengekomen. Heerlijk rustig doorheen de week, maar als je feest zoekt ben je ook aan het juiste adres; de Brazza wordt in het weekend druk wordt bezocht door de lokale jeugd.

 

Brazza
Monacoplein 5

In het hart van de uitgaanswijk rond het Casino-Kursaal vind je café Manuscript. Deze bruine kroeg is de ideale bar voor de bier- en muziekliefhebber.

Manuscript heeft dan ook niet voor niets een label van Beertourism: de bierkaart met maar liefst 71 bieren waaronder hun eigen exclusieve huismerk Poppelou is een must-try. Met een licht zoute smaak past Poppelou helemaal bij de Noordzee beleving.

Op de playlist staat voornamelijk rock, blues en jazz en er zijn maandelijks concerten van nationale en internationale bands en artiesten. 

 

Langestraat 23

www.manuscriptoostende.be

Iets wat je waarschijnlijk nog niet wist: Marvin Gaye schreef zijn eeuwige klassieker Sexual Healing in Oostende! Marvin verbleef hier voor een periode van 18 maanden om af te kicken van zijn verslavingen en de inspiratie die hij hier opdeed liegt er niet om, want het blijft een van onze favoriete nummers. (klik hier als je ook zin hebt gekregen

Wij besloten daarom maar te drinken met mate, maar het genot was er in Lafayette niet minder om. 

De zorgvuldig gekozen muziek die hier de stemming maakt valt onder de noemer ‘Popcorn’. Dit genre, genoemd naar de legendarische dancing in Vrasene uit de 70s, omvat alles waar ritme in zit. Blues, jazz, soul, latin… De Popcorn Oldies Nights gaan je gegarandeerd bevallen.

Voeg daar een kaart van 69 bieren, 63 sterke en 14 cocktails aan toe and you know Marvin would have approved of Lafayette. 

 

Opmerkingen

  • Er zijn nog geen reacties.
  • Voeg een commentaar toe